Authentiek vakantiehuis in Tsjechië

FAQ

Je k dispozici internet?

 

Ano, prostřednictvím ADSL připojení a je zde WIFI síť, použití je v ceně pronájmu neomezeně po celou dobu pobytu.

 

Jsou povolena domácí zvířata?

 

Ano, statek je vhodný i pro pobyt se psem, za domem je oplocená zahrada, pes je za poplatek (viz. Ceny).

 

Hoever is het rijden?

 

Als u via Noord Duitsland en Polen rijdt dan is de afstand ca. 800 km vanaf de grensovergang bij Enschede.  De reistijd is natuurlijk afhankelijk van uw snelheid en aantal pauzes. Onderweg heeft u over het algemeen geen last van verkeersopstoppingen en in Duitsland is er geen maximum snelheid. Wij doen er vanaf de randstad vaak ca. 9 uur over. Wilt u de reis in twee etappes afleggen? Overnacht dan in Berlijn, Leipzig of Dresden.

 

Is alles te krijgen in Tsjechië?

 

Tsjechië is nu een modern land waar alles te krijgen is. In de buurt van de Statek is een Aldi supermarkt.  In grotere steden vindt u hypermercado’s. U kunt lokaal geld opnemen via een betaalautomaat.

 

Is Tsjechië nog steeds goedkoop?

 

Ja, de kosten van voedsel, benzine, skipassen, restaurants e.d. liggen zo’n 50% onder het Nederlandse prijsniveau. Hier krijgt u goede service en goede kwaliteit voor een zeer aantrekkelijke prijs. Er zij gasten die hun auto bij een lokale garage een grote beurt laten geven en zo hun vakantie terugverdienen.

 

Kan ik me verstaanbaar maken in Tsjechië?

 

Jazeker; ook als u geen Tsjechisch spreekt kunt zich goed verstaanbaar maken. Alle jonge Tsjechen spreken Engels; de meeste ouderen Russisch of nog een beetje Duits.

 

Kolik osob může na statku přespat?

 

Dohromady je tu devět lůžek rozdělených ve třech ložnicích, povlečení si musíte vzít vlastní s sebou.

 

Zijn er voorzieningen voor invaliden?

 

De binnen- en buitenruimtes van de Statek zijn bijzonder ruim, de deuropeningen bijzonder breed. De toegang tot één ingang is rolstoelvriendelijk. Er is een inloopdouche. Er is geen invalidentoilet of steun beugels.