Authentiek vakantiehuis in Tsjechië

Activiteiten

• In de nabije omgeving zijn veel leuke en bijzondere activiteiten te vinden. In de Statek vindt u een informatiemap met detailkaarten en routes. Of ga langs het informatie centrum in Broumov (www.Broumov.net).

 

Wandelen en moutainbiken door de bossen en velden in en om het plateau van Broumov.  Vergeet ook de bergen aan de Poolse kant niet. Er zijn talloze gemarkeerde paden van verschillende lengte uitgezet.

Skiën en langlaufen in de directe omgeving op enige kleine pistes of bij de grotere pistes in het Reuzengebergte.

Cultuur historische uitstapjes: Noord (Oost) Bohemen (het voormalige Sudetenland) kent een roerige historie. U vindt hier verschillende monumenten uit het Habsburgse rijk en de 2e wereldoorlog. Het recente communistische verleden is ook nog zichtbaar. Het Poolse Krakau (met daar in de buurt het vernietigingskamp Auschwitz) ligt op relatief korte afstand (ca 2,5 rijden). Het prachtige Benedictijner klooster in Broumov en het enorme klooster in Kressov (Polen) zijn zeer de moeite waard.

Diverse activiteiten in het recent opgeleverde activiteitencentrum Walzel  (www.walzel.cz) in Mezimesti bevat een restaurant, winkel, vinotheek, een fitness ruimte, bowlingbanen en schietbanen (25 meter, 150 meter en life video), alles ook voor niet-leden toegankelijk.

Zwemmen in het zwembad van Mezimesti (www.koupaliste.mezimesti.cz).

Vissen op forel en karper in de vele visvijvers (ook in Polen) in de omgeving.

Ultra light vliegen in de directe omgeving van Broumov.

Golfen op de golfbaan bij Broumov (www.grosshof.cz).

Bergbeklimmen en abseilen in de rotssteden van Adrspach (www.adrspach.com) of Teplice.

Surfen of varen in het grote meer bij Nachod.

Paardrijden in Heijtmankovice (www.jizdarna-Hejtmankovice.cz).

Uit eten gaan. Er zijn veel horecagelegenheden in de omgeving. Van zaakjes met een nog wat communistische sfeer tot zeer goede restaurants.

Bier brouwen. Bezoek de brouwerij van het heerlijke Opat bier in Broumov (www.pivovarbrumov.cz).

 

De eigenaren van camping ” Aktief” in Vernerovice organiseren ook veel activiteiten voor hun gasten. De gasten van de Statek zijn van harte welkom om daaraan deel te nemen (www.aktief.cz).