Authentiek vakantiehuis in Tsjechië

FAQ

Is er internet beschikbaar in de Statek?

 

Ja; via een vaste ADSL verbinding is er een WIFI netwerk in de Statek waarmee u het internet op kunt.  Gebruik van het netwerk zit in de huurprijs.

 

Zijn huisdieren toegestaan?

 

Ja; de Statek is uitermate geschikt voor honden; de achtertuin is omheind en honden kunnen vrij lopen in de natuur direct achter het huis. Wij vragen wel een toeslag per huisdier.

 

Hoever is het rijden?

 

Als u via Noord Duitsland en Polen rijdt dan is de afstand ca. 800 km vanaf de grensovergang bij Enschede.  De reistijd is natuurlijk afhankelijk van uw snelheid en aantal pauzes. Onderweg heeft u over het algemeen geen last van verkeersopstoppingen en in Duitsland is er geen maximum snelheid. Wij doen er vanaf de randstad vaak ca. 9 uur over. Wilt u de reis in twee etappes afleggen? Overnacht dan in Berlijn, Leipzig of Dresden.

 

Is alles te krijgen in Tsjechië?

 

Tsjechië is nu een modern land waar alles te krijgen is. In de buurt van de Statek is een Aldi supermarkt.  In grotere steden vindt u hypermercado’s. U kunt lokaal geld opnemen via een betaalautomaat.

 

Is Tsjechië nog steeds goedkoop?

 

Ja, de kosten van voedsel, benzine, skipassen, restaurants e.d. liggen zo’n 50% onder het Nederlandse prijsniveau. Hier krijgt u goede service en goede kwaliteit voor een zeer aantrekkelijke prijs. Er zijn gasten die hun auto bij een lokale garage een grote beurt laten geven en zo hun vakantie terugverdienen.

 

Kan ik me verstaanbaar maken in Tsjechië?

 

Jazeker; ook als u geen Tsjechisch spreekt kunt zich goed verstaanbaar maken. Alle jonge Tsjechen spreken Engels; de meeste ouderen Russisch of nog een beetje Duits.

 

Hoeveel personen kunnen er in de Statek overnachten?

 

In totaal zijn er negen slaapplaatsen, verdeeld over drie slaapkamers. In iedere slaapkamer is een twee persoonsbed. U moet uw eigen beddengoed meenemen.

 

Zijn er voorzieningen voor invaliden?

 

De binnen- en buitenruimtes van de Statek zijn bijzonder ruim, de deuropeningen bijzonder breed. De toegang tot één ingang is rolstoelvriendelijk. Er is een inloopdouche. Er is geen invalidentoilet of steun beugels.